Kirjoittajan arkistot: Saara Paavola

Talven ja kevään 2017 tapahtumat

kalevala_tammiTämän talven ja kevään aikana järjestämme jälleen paljon tapahtumia! Pari retkeäkin on luvassa.

Kirjallisuuskerhomme kokoontuu edelleen aktiivisesti. Tulevia aiheita ovat mm. Finlandia-ehdokkaiden läpikäynti sekä kertomukset Helsingistä.

Tapahtumat järjestetään viime vuoden tapaan Pyynikin kirkkotuvalla osoitteessa Mustalahdenkatu 21. Käy katsomassa sivujemme tapahtumat-osiosta mitä kaikkea onkaan luvassa. Mukavaa talvea kaikille, pian se kevätkin sieltä taas koittaa!

Loppuvuoden tapahtumia

kalevalaisetVuosi on ehtinyt jo siihen vaiheeseen, että kokoonnumme pian syyskokoukseemme. Tampereen Kalevalaisten Naisten syyskokous järjestetään torstaina 24.11. Pyynikin kirkkotuvalla (os. Mustalahdenkatu 21 A). Kokouksen jälkeen kuulemme kalevalaisen jäsenkorjaaja Mari Vuoriston kertomuksia työstään.

 

Vuotemme päättyy pikkujouluihin, joita vietetään tänä vuonna teatteriesityksen parissa. Lähdemme yhdessä katsomaan kansanmusiikkinäytelmä Kilpakosijoita 9.12. Tampereen Työväen Teatteriin.

Lämpimät kiitokset myös syksyn tapahtumiimme osallistuneille! Vietimme kekriä Ahlmannin opistolla ja saimme kuulla Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja ja kansantieteilijä Ildiko Lehtisen mielenkiintoisen esitelmän. Pääsimme myös nauttimaan herkullista kekripöytää, jonka Ahlmannin opiston opiskelijat olivat valmistaneet meille. Kiitos vielä mukana olleille!

Kirjallisuuskerhomme on kokoontunut ahkerasti syksyn aikana. Kirjakerhon vetäjä Tarja Wallinin johdolla syksyn aikana on tutustuttu mm. Eila Pennasen Tampere trilogiaan, Elina Karjalaiseen sekä Ilmari Turjaan. Joulukuussa kerho kokoontuu vielä keskustelemaan joululahjavinkeistä ja kirjailija Johanna Valkama tulee esittäytymään. Kirjallisuuskerho kokoontuu myös Pyynikin kirkkotuvalla.

Kuva: Tuula Laakso (tiitsankuvablogi.blogspot.fi)

Aurinkoista elokuuta!

Tapahtumakalenteriamme on jälleen päivitetty. Elokuussa järjestetään eripuolilla Suomea kansallispukujen tuuletuspäiviä. Tampereen Kalevalaiset Naiset eivät tänä vuonna järjestä omaa tuuletusta, mutta osallistumme Vesilahdella 7.8. järjestettävään tuuletukseen. Elokuun puolessa välissä vietämme Puistofiestaa Hämeenpuistossa 14.8. Toimintapisteellä pääset värittämään elävää värityskirjaa ja kuulemaan toiminnastamme. Ota kaverisi mukaan ja tule kanssamme fiestaamaan! Syyskuu tuo tullessaan retkemme Pohjanmaalle ja lokakuussa vietämme perinteistä Kekriä. Myös kirjallisuuskerhomme starttaa taas toimintansa. Ota tapahtumakalenteristamme päivämäärät ylös ja merkkaa kalenteriisi jo nyt!

kansallispuku

(Kuva: Kalevalaisten Naisten Liitto)

Hyvää kevättä kalevalaisille naisille!

Kevät on ehtinyt jo vappuun, mutta vielä on jäljellä yksi jäsentapahtuma. 12.5. lähdemme tutustumaan Lauri Viidan museoon. Tilaisuudessa näyttelijä Anja Jaakkola esittää katkelmia Viidan teoksesta Moreeni.  Muistathan ilmoittautua museoretkelle 10.5. Tarja Wallinille (p. 050 084 7656) sillä museon yleisömäärä on rajallinen.

Syksyllä aloitamme toiminnan jo elokuussa osallistumalla 14.8. järjestettävään Hämeenpuiston Puistofiestaan! Tämän ja muuta syksyn toimintaa löydät tapahtumistamme. Käy katsomassa ja merkitse päivät jo kalenteriin.

Iloista kevään jatkoa ja kesän odotusta toivottaa!

koivukevat

Talven ja kevään tapahtumia

Hyvää alkanutta vuotta! Luvassa on jälleen tapahtumarikas talvi ja kevät. Jäseniltojen ja kirjallisuukerhon tapahtumapaikkana toimii talven ja kevään Pyynikin kirkkotupa. Tupa sijaitseen kirjasto Metson takana, joten tapahtumamme ovat helposti saavutettavissa. Vakipäiväksi valikoitui torstai.

Aloitamme jäsenillat jäsenemme Leena Willbergin mielenkiintoisella esitelmällä kahvin ja kahvittelun historiasta sekä sen vaikutuksesta kahvikuppeihin. Helmikuussa järjestämme yhdistyksen kevätkokouksen ja kokouksen jälkeen keskustelemme vuoden teemasta ”Samaa sukua”. Maaliskuussa kuulemme esitelmän virolaisesta tapakulttuurista ja kokoonnumme jäsenillan merkeissä myös huhti- ja toukokuussa. Loppukevään tapahtumat täsmentyvät lähemmin. Lisätietoa tapahtumista löydät tapahtumakalenteristamme.

Kiitokset juhlakiertueen tapahtumaamme osallistuneille!

Vietimme Kalevalan, Kantelettaren ja Kalevalaisten naisten juhlavuoden juhlaa Tampereella 15.9.2015. Näsilinnan upeat salit tarjosivat arvoisensa puitteet juhlallemme. Näimme kauniin muotinäytöksen, jossa mallit esittelivät Helmattaria sekä uusimpia kalevalakoruja. Iloisen tapahtuman tunnelman kruunasivat musiikkiteatteri-duo Puhdin sekä kalevalaisen runonlaulun taitajan Meri Tiitolan upeat esitykset. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille ja tapahtumamme mahdollistaneille!

Tässä vielä muutamia tunnelmapaloja juhlastamme:
(kuvia klikkaamalla saat ne suuremmiksi)

KNL juhlat esiintyjät

Yleisö pääsi nauttimaan Meri Tiitolan ja Puhdin esityksistä. Kalevala koru-muotinäytöksen mallit Eila Roine ja Sirkku Peltola odottavat kuumeisesti lavalle pääsyä. 

KNL mallit

Näimme jo entuudestaan tuttuja koruja, mutta pääsimme tutustumaan myös uutuuksiin. 

KNL juhlat mallit 2

Vaatturimestari ja Helmattaren suunnitellut Riitta Hyrkkänen (oik.) ja Kalevala Korusta Mari Kotka juonsivat muotinäytöksen. 

KNL juhlat 3

Tampereen Kalevalaisten Naisten puheenjohtaja Hanna Rantanen (vas.) sekä Kalevalaisten Naisten liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen toivottivat vieraat tervetulleiksi. 

Knl juhlat 4

Milavidan salit tarjosivat upeat puitteet juhallemme ja ruoka oli myös makoisaa! Ja tottakai ohjelmassa olivat myös perinteiset arpajaiset notkuvine voittopöytineen.

Kuvat: Sara Reijonen

 

KALEVALAISTEN NAISTEN JUHLAKIERTUE 15.9. NÄSILINNASSA

Kalevalaisetnaiset mainos

Näsilinnan upeissa saleissa juhlitaan hyvän ohjelman, maistuvan tarjoilun, korujen ja pukeutumisen sekä iloisen yhdessäolon merkeissä. Arpajaisvoittoina mm. kalevalakoruja! 

Paikka: Näsilinna, Milavidanrinne 8
Aika: 15.9. klo 18

Kalevalan, Kantelettaren ja Kalevalaisten naisten juhlavuoden juhlaa vietetään Milavidaan upeissa saleissa. Tule katsomaan Kalevala Korun muotinäytöstä, kuuntelemaan ainutlaatuisen musiikki-teatteriduo Puhdin esitystä ja Kantelettareen pohjautuvia lauluja sekä nauttimaan herkullisesta illallisesta.

Muotinäytöksessä ovat esillä Kalevala Korun syksyn uutuudet, mm. Evolution Series by Nightwish -sarja. Muotinäytöksen malleina toimivat mm. näyttelijä Eila Roine, näytelmäkirjailija-ohjaaja Sirkku Peltola sekä laulaja Ville Leinonen.

Kantelettaren pohjautuvia lauluja esittää kalevalaisen runolaulun taitaja Meri Tiitola. Tiitola on musiikin maisteri, joka konsertoinnin ohella toimii opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Musiikki-teatteriduo Puhti eli Anne-Mari Kivimäki ja Reetta-Kaisa Iles ovat valloittaneet esiintymislavoja jo vuodesta 2001 ja heidät on palkittu mm. Kekri-palkinnolla arvokkaasta työstä taiteen ja kulttuurin alalla.

Lipun hinta 42EUR (sisältää illallisen ja ohjelman). Myynti Tampereen Kalevalaisten Naisten kautta.  Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä.

Lippujen tilaus:
info@tamkn.com
0400-880479 / Hanna Rantanen
050-5819223 / Ritva Laitinen

Voit tutustua kiertueen mainokseen myös tästä: Kiertuemainos

 

Kevätretki Hämeenlinnaan 16.5.

408px-Sibeliuksen_patsas

Lähde keväiselle retkelle Tampereen ja Ikaalisten Kalevalaisten Naisten kanssa! Retkiohjelmassa: Wetterhofin talo, Sibeliuksen puisto, Hämeen linna opastuksineen, lauantaibrunssi Verkatehtaalla, Hämeenlinnan Taidemuseo, Aulangon puiston kiertoajelu ja Hattulan Pyhän Ristin kirkko opastuksineen. Retken hinta osallistujamäärän mukaan 50-60 euroa. Osallistujille toimitetaan tarkempi retkiohjelma. Sitovat ilmoittautumiset 4.5. mennessä Hanna Rantaselle p. 0400-880 479 tai hanna.rantanen@tilasuunnitelma.fi (kuva: hameviki.fi)